Witte Chocolade Mascarpone Taartje met Icoa 34%

Dit is een recept van Steve Klc van pastryarts.com

 

Ingrediënten:

• Voorgebakken zanddeeg-tarteletten

• 225gr mascarpone

• 30gr honing

• 1/8 theelepel gemalen kaneel

• 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat

• 170gr El Rey Icoa White Chocolate 34%

 

Werkwijze:           

Verwarm de mascarpone, honing en kruiden licht en roer deze goed door elkaar.

Verwarm dit geheel tot net onder het kookpunt, verwijder van het vuur en dek dit af. Laat dit minstens 10 minuten rusten om alle smaken goed naar buiten te laten komen.

Smelt de chocolade en voeg hier al roerend (met een rubber spatel!) het mascarpone mengsel aan toe.

Niet kloppen!

Giet het mengsel in de voorgebakken tarteletten en laat het uitzakken.

Decoreer met een beetje cacaopoeder of kruimels van donkere chocolade voor contrast.

 

Tip: De stevigheid van het mengsel kan gestuurd worden door meer of minder mascarpone te gebruiken.

Variatie: Voeg fijn geraspte sinaasappel-schil toe aan de kruiden. Gebruik voor dit recept een hele sinaasappel. De schil hoeft er niet uit te worden gezeefd.