Over El Rey Nederland

El Rey Nederland is ontstaan door de samenwerking tussen Paul Zirkzee en Mariana de La Rosa.
 
Paul ontdekte de Venezolaanse cacao bij een smaakgekke ijsbereider, waar hij na het proeven gelijk enthousiast was over de nieuwe smaakbeleving van chocolade. Doordat de smaak verschilde van de standaard smaak die we allemaal kennen zag hij allemaal nieuwe interessante smaakcombinaties voor zich. Na een proeverij met Mariana, die het product al lange tijd kent, was het helemaal duidelijk: Door unieke bonen te gebruiken zijn veel meer smaken in cacao terug te vinden dan ooit gedacht!
 
El Rey Nederland is in november 2016 begonnen met ontdekken wat de beste combinaties zijn per cacaotype om zo tot mooie recepten te komen. Ook zijn we actief met tastings waarbij we Venezolaanse rum, dessertwijnen en verschillende types koffie combineren met de cacaotypes. We hopen hiermee te zorgen voor unieke en creatieve chocoladebeleving op basis van single bean chocolades.
 
Iedereen heeft verstand van smaak en over goede smaak valt uiteraard te twisten, zoals ook over de juiste combinaties. Wij hopen dat veel smaakspecialisten willen meedenken hierover en dat iedereen zijn ervaringen wil delen, zodat deze mooie chocolade origines tot hun recht komen. Hiermee hopen wij ook dat de boeren welke via de coöperaties in Venezuela een goede positie in de markt hebben, nu en in de toekomst een waardig en trots bestaan hebben en deze eerlijke verdeling in de cacaoketen meer marktaandeel krijgt.
 
 

Over Paul en Mariana:

Paul is, nadat hij 4 jaar in Italië woonde, begonnen met de import van ingrediënten voor ambachtelijk schepijs. Eerst deed hij dit onder de naam Gelato Solutions, maar later bleek de naam IJswinkel.nl toch gemakkelijker uit te spreken. Inmiddels is hij 6 jaar actief met zijn groothandel en is nog steeds enthousiast in het uitproberen van nieuwe producten in ijs en patisserie.
 
Mariana is opgeleid in Venezuala tot voedsel-technoloog en heeft daarna negen jaar een bijdrage geleverd aan de productieprocessen van verschillende grote internationale bedrijven. In 2015 besluit zij een nieuw pad in te slaan en specialiseert zij zich in de Venezolaanse fine food chocolade. Zij heeft daarbij direct contact met iedereen in de keten, van de boeren op de plantages in Venezuela tot en met de Nederlandse afnemers van fine food chocolade. 
 
Heeft u vragen of ideeën voor El Rey Nederland?
Laat het ons weten via info@elreynederland.nl