Over El Rey

 

“Venezuelan cacao is the most aromatic and flavorful in the world” Geschiedenis El Rey

Bij Chocolates El Rey zijn ze zeer trots op deze bewering, want sinds hun oprichting in 1929 gebruiken

ze alleen maar premium grade, lokaal verbouwde pure ingrediënten in al hun producten.

Volgens El Rey ontstaat goede chocolade op de plantages. Om deze reden is El Rey zich lang geleden al gaan toeleggen op het opzetten van de beste cacaoplantages ter wereld. 

Samen met de coörporaties zorgen ze dat het proces van cacaoboontje tot cacaoboom zo goed en natuurlijk mogelijk is.

El Rey is een familiebedrijf en een van de oudste chocoladefabrikanten van Venezuela (zelfs een van de oudste bedrijven van het land!) en ze hebben hun reputatie opgebouwd door 4 van de beste cacao origines ter wereld te gebruiken en te verwerken tot uitsluitend single bean chocolades. 

Voor el Rey is het een genoegen u kennis te laten maken met de delicate en intrinsieke smaak en aroma van de single bean chocolade!

El Rey staat voor de trotse Koning van Chocolade,

De kernprincipes bij El Rey zijn:

  • 100% Premium Venezolaanse cacao & ingrediënten
  • Single bean chocolades van 's werelds beste cacaobonen
  • De beste cacaoboon verdient de beste cacaoboer en die cacaoboer verdient de beste ondersteuningen en samenwerking met de coöperaties.

 

Geschiedenis van El Rey

1929

Het Tuozzo Zozaya and Company bedrijf wordt opgericht in Caracas door José Rafael Zozaya en Carmelo Tuozzo. Hiermee is de tweede chocoladefabrikant ooit in Venezuela een feit. In slechts een korte tijd wisten ze het voor elkaar te krijgen de beste chocolade van het land te maken, dus noemden ze het met trots EL REY (The King).

1973

De familie Zozaya en Redmond slaan de handen ineen. Het bedrijf verandert van een familiebedrijf in een naamloze vennootschap met een nieuwe naam: Chocolates El Rey, C.A., de zelfde naam als de producten die reeds werden geproduceerd.

1974

Het bedrijf maakt zijn eerste grote transformatie door. De gebruikte technologiën worden verbeterd en de export van cacaoderivaten (cacaolikeur, cacaoboter en cacaopoeder) nemen toe.

1975

The Venezuelan government monopolizes the marketing of cacao in Venezuela in detriment of the generations of Venezuelans that made history by placing Venezuelan cacao in the world markets.

1979

De bouw van een nieuwe fabriek begint in Cumana, State of Sucre, met een intentie om het gehele bedrijf daar naartoe te verhuizen. Op dat moment ging 60% van de totale productie naar Cumana.

1980

De overheid verandert de spelregels in zoverre dat cacaoprijzen voor hele bonen interessanter worden voor export. Chocolates El Rey, C.A. is hierdoor genoodzaakt de pogingen tot export te staken en zich volledig op de lokale markt te richten.

1989

Na een stabiele, maar langzame groei, speelt Chocolates El Rey, C.A. snel in op een initiatief van de overheid: Het land langzaam omvormen naar een markteconomie. Vervolgens volgt er nog een verandering. Deze verandering is gebaseerd op de unieke voordelen van Venezolaanse cacao, om competitief te worden op zowel regionaal als wereldwijd niveau.

1995

Inwijding van de nieuwe fabriek in Barquisimeto, Lara State, waar alle industriële processen naartoe verhuizen. Een nieuwe belangrijke stap voor het bedrijf is dat het in dit jaar de eerste exporten naar de Verenigde Staten doet.

1997

Producten voor grootverbruik worden voor het eerst gemaakt en er volgen exporten naar Colombia, Suriname, Trinidad, Curacao en Aruba.

1998

Het eerste transport naar Japan.

1999

De Venezolaanse markt voor grootverbruikers wordt verkend met een nieuwe lijn voor patisserie.

2001

Chocolates El Rey, C.A. krijgt het ISO-9002 certificaat (uitgegeven door Fondonorma), waarmee het bedrijf erkenning krijgt voor de hoge kwaliteitsstandaarden in overeenkomst met de Venezolaanse COVENIN ISO standaard.

2016

El Rey Nederland wordt opgericht, waarmee de Venezolaanse topchocolade gemakkelijk bereikbaar wordt voor iedereen in Nederland.