El Rey

Chocolates El Rey - 100% Venezolaanse Cacao

 

Van boon tot reep

 In kleine plantages, in afgelegen kustgebieden, de grassy plains en het laaggebergte van de Andes, hebben generaties van Venezolaanse boeren de kunst ontwikkeld van het nurturing van de fijnste variaties van criollo en trinitario cacao.

 Al sinds eeuwen zijn experts het er over eens: Venezolaanse cacao is het meest smaakvol en aromatisch ter wereld. El Rey gebruikt daarom 100% Venezolaanse cacao, gefermenteerd, zongedroogd en met de nieuwste technieken verwerkt. Uit het huwelijk van kennis en kunde zijn unieke chocolades voort gekomen die de standaard voor uitstekende chocolade hebben neergezet.

 Een uitzonderlijke chocolade begint met het land van afkomst, maar er is kennis, kunde en een lange weg van plantage naar de glistening fabriek voor nodig om van een nederig hoopje cacaobonen een uitmuntende reep te maken.

 Chocolade wordt gemaakt van de bonen van een prachtige tropische plant met de naam "Theoboma cacao", wat "Voedsel van de goden" betekent. Deze plant groeit in vochtige, warme bossen rond de wereld, beschermd door grotere bomen (canopy).

 Een volwassen plant draagt tussen de 20 tot 40 pods per jaar. Elke pod bevat weer 20 tot 40 amandelvormige bonen omgeven door een mucilaginous ivory tinged substance with a delicious tart flavor. Afhankelijk van de soort, levert een cacao plant tussen de 1 en 3 kilo gedroogde bonen per jaar.

 De Spaanse conquistadors waren gefascineerd door de hearty chocolate beverages die ze in de gebieden van de Maya's en Azteken vonden. Hun gedetailleerde accounts droegen er aan bij dat cacao aan Mexico werd gelinkt. Desalniettemin blijkt uit literatuur en genetisch onderzoek dat de geboorteplaats van cacao Zuid Amerika is.