Chocolade 'Chai' Creme Brulee met Caoba 41%

Ingrediënten:

• 5 theelepels zwarte thee

• 10 groene cardamom pods

• 10 kruidnagels

• 7,5cm kaneelstok

• 1 theelepel zwarte peper korrels

• 1 salam blad

• 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat

• 4 dunne plakjes gember

• 140gr El Rey Caoba Melk Chocolade 41%

• 1/2 vanillestokje

• 1/2 kopje water

• 1 kopje melk

• 1 kopje room

• mespuntje zout

• 40gr suiker

• 4 eidooiers

               

Werkwijze:

Vermaal alle kruiden en thee in een koffiemolen. Voeg het water toe aan dit mengsel en breng dit langzaam aan de kook om de smaak er goed uit te laten komen. Dek het mengsel af en haal het van het vuur. Laat dit een paar minuten staan.

Voeg de melk, room en zout toe aan het mengsel en breng het geheel weer aan de kook. Dek dit weer af en laat het weer een paar minuten staan.

Klop de eidooiers voorzichtig samen met de suiker. Niet te ver opkloppen! Voeg tijdens het kloppen het eerder gemaakte mengsel door een zeef rustig toe. Zorg dat er zo min mogelijk lucht in het product wordt geslagen.

Giet het warme mengsel bij de Caoba chocolade, welke in stukjes is gebroken, en roer dit voorzichtig door.

Giet alles door een zeef (ivm ongesmolten stukjes chocolade) in de mallen/bakjes.

Verwarm de oven op 95 graden en zet de bakjes er voor minstens 45 tot 60 minuten in.

 

Creme brulee tips:

Combineer de suiker en eidooiers niet te vroeg.

Mix voorzichtig, om zo min mogelijk lucht in het mengsel te slaan.

Verwijder eventuele luchtbellen door deze aan te tikken met een stukje keukenrol of door ze 'weg te branden' met de brander.