Chocolade Amaretto Cake met Bucare 58,5%

Ingrediënten cake:

• 3 kopjes bloem

• 1-1/2 theelepel bakpoeder

• 1/2 theelepel zout

• 1 kopje Amaretto

• 1 1/2 theelepel vanille

• 4 eieren

• 225gr El Rey Bucare Dark 58.5% Chocolade

• 6 eetlepels oploskoffie

• 1-1/2 kopjes gesmolten boter

• 3 kopjes suiker

 

Ingrediënten glacage:

• 115gr El Rey Bucare Dark 58.5% of Gran Saman Dark 70% Chocolade

• 115gr half-and-half => zelf maken met 1 deel room en 2 delen volle melk

• 2 eetlepels boter

 

Werkwijze cake:

Mix de bloem, bakpoeder en zout en zet dit apart weg.

Los de oploskoffie op in een beetje heet water en vul dit aan met koud water tot 2,5 kopjes.

Voeg een half kopje Amaretto hieraan toe en zet dit apart weg.

Klop de boter, vanille, suiker en eieren samen. Zorg dat alles goed gemengd is.

Smelt de chocolade langzaam in een pannetje. Voeg dit vervolgens toe aan de gemengde boter, vanille, suiker en eieren. Mix het geheel goed door elkaar.

Voeg de droge ingrediënten en de koffie al mixend toe.

Giet het beslag in een goed ingevette ronde 25cm bakvorm.

Bak de cake voor 1,5 uur op 165 graden.

Verwijder de cake uit de vorm en besprenkel deze met de rest van de Amaretto (iets meer mag best!).

 

Werkwijze glacage:

Smelt de chocolade langzaam en meng dit vervolgens met de boter en half-and-half. (De glacage kan dikker of dunner worden gemaakt door meer of minder room toe te voegen)