Bean to bar

 

In kleine plantages, in afgelegen kustgebieden, de grassy plains en het laaggebergte van de Andes, hebben generaties van Venezolaanse boeren de kunst ontwikkeld van het verbouwen van de fijnste variaties van criollo en trinitario cacao.

Al sinds eeuwen zijn experts het er over eens: Venezolaanse cacao is de meest smaakvolle en aromatische cacao ter wereld. El Rey gebruikt daarom 100% Venezolaanse cacao, gefermenteerd, zongedroogd en met de nieuwste technieken verwerkt. Uit het huwelijk van kennis en kunde zijn unieke chocolades voortgekomen die de standaard voor premium chocolade hebben neergezet.

Een uitzonderlijke chocolade begint met het land van afkomst, maar er is kennis, kunde en een lange weg van plantage naar de fabriek voor nodig om van een nederig hoopje cacaobonen een uitmuntende reep te maken.

Chocolade wordt gemaakt van de bonen van een prachtige tropische plant met de suggestieve naam "Theoboma cacao", wat niets minder dan "Voedsel van de goden" betekent. Deze plant groeit in vochtige, warme bossen rond de wereld, beschermd door grotere bomen.

Een volwassen plant draagt tussen de 20 tot 40 kolven per jaar. Elke kolf bevat weer 20 tot 40 amandelvormige bonen omgeven door een geleiachtige ivoorkleurige stof met een heerlijke bittere smaak. Afhankelijk van de soort, levert een cacaoplant tussen de 1 en 3 kilo gedroogde bonen per jaar.

De Spaanse veroveraars waren gefascineerd door de chocolade drankjes die ze in de gebieden van de Maya's en Azteken vonden. Hun gedetailleerde reisverslagen droegen er aan bij dat de oorsprong van cacao aan Mexico werd gelinkt. Desalniettemin blijkt uit literatuur en genetisch onderzoek dat de geboorteplaats van cacao Zuid Amerika is.

 

Bean to bar proces