Spicy Ganache met Mijao 61%

Ingrediënten:

• 170gr room

• 255gr El Rey Mijao Dark 61% Chocolade

• 2 gemalen nootmuskaatnoten

• 7,5cm inch kaneelstok

 

Werkwijze:

Smelt de El Rey Mijao 61% Chocolade en zet dit apart weg.

Breng de room met de kruiden aan de kook. Haal het mengsel vervolgens van het vuur en dek dit af. Laat dit minstens 20 minuten staan, zodat alle smaken goed naar buiten komen.

Verwarm de room met kruiden vervolgens weer licht en giet dit door een zeef bij de gesmolten chocolade.

Roer het geheel rustig door elkaar.

Afhankelijk van de toepassing kan de verhouding tussen chocolade - room teruggebracht worden tot 1:1.

Als de ganache iets is afgekoeld kan dit worden gebruikt als vulling van gebakjes en taart met behulp van een spuitzak.

Als het iets steviger is kan het worden gebruikt om te decoreren of om truffel balletjes te maken, welke weer in chocolade gehuld kunnen worden.

 

Overig product kan in de koelkast of vriezer worden bewaard.